Chifle pufoase

de Madamelechef in Piine, 4 Feb 2011 | 8478 vizualizari

 

Tare mi-au placut aceste chifle, iar daca faceti "share" cu ele, veti fi si mai multumiti, asta pentru ca laudele ma ung la suflet. Ce sa fac, asta mi-e multumirea dupa cateva ore de truda in bucatarie, un sincer si calduros "yammmyyy". Iar paine calda, mai ales chiflele astea pufoase, nici nu mai ajung la felul doi, deoarece se evapora deja sub un strat generos de unt si cateva faramituri de branza chiar dupa ce au fost coapte din cuptor. Ca sa va conving ca merita sa le incercati trebuie sa va povestesc si de aroma cu care va umplu casa. Va dati seama cam despre ce vorbesc daca va spun ca pe langa clasicele ingrediente ale unei paini, acestea mai au in compozitie unt si lapte, asa ca va las pe voi sa va imaginati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • un cub de drojdie
  • 400 ml lapte caldut
  • 200 ml apa calduta
  • 100 gr unt topit
  • 1 lingura de zahar
  •  sare
  • mac si susan
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase:

Se asaza faina intr-un castron, iar in mijloc se face un cuib in care asezam drojdia faramitata si amestecata cu zaharul, peste care adaugam cam o cescuta de lapte caldut si una de apa. Lasam 10 minute sa se umfle maiaua, dupa care adaugam si untul topit.
Amestecam compozitia si turnam peste restul de lapte si apa calduta, pana se formeaza un aluat destul de compact ca sa se dezlipeasca de pe marginile vasului, dar nu tare. Punem si sarea si framantam bine cel putin 10 minute. Lasam o ora la dospit.
Rupem bucati din aluat si le dam forma de chifle. Mie mi-au iesit doua tavi de chifle dintr-un kilogram de faina. Le ungem cu putin lapte si le presaram cu mac si susan. Inainte sa le bagam la cuptor, le mai lasam 20 de minute in tava la dospit.
Le coacem cam 35-45 de minute, pana devin aurii. Se odihnesc (daca rezistati) sub un prosop de panza si le mancam cu multa pofta si spor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine cu faina si malai